Telečji file z družbo…

Telečji file – seveda dražji kos mesa – in prve misli: glej, da ne zajebeš cele situacije! 🙂

Najprej se mesa pogumno lotimo tako, da cel kos premažemo z gorčico in posujemo z grobo mletim poprom, ga tesno zavijemo v folijo in pustimo v hladilniku vsaj za kakšno uro. Za zdaj vse dobro 🙂 Potem se lotimo priloge; v najinem primeru je to pečena zelenjava iz voka in Jorkširski puding. Medtem ko zelenjava počiva in se Jorširski puding peče, meso narežemo na medaljončke in ga damo v vročo ponev z olivnim oljem. Pečemo nekaj minut in obrnemo, dodamo maslo ali margarino in česen ter pustimo še par minut. Pomembno je, da končamo, preden zogleni :)! Pečeno meso zložimo na krožnik, pokrijemo s folijo in pustimo počivati. Vse, kar je ostalo v ponvi, prelijemo z vinom, dodamo začimbe in malo vode, počakamo, da se pokuha, precedimo in imamo omako. Ostane nam le še, da vse skupaj zložimo na krožnik in kosilo je pripravljeno.

[nggallery id=36]

By | 2012-07-22T16:16:31+00:00 July 22nd, 2012|Blog, Futr|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment